Sinceritate in servicii din 2002
logo


xian

Xian

Orasul Xi’an este unul dintre cele mai importante monumente ale Chinei. De aici a inceput celebrul Drum al Matasii. Orasul a fost capitala a 11 xian-d1-14-zidul-orasului-Xian-1024x682dinastii, apogeul sau fiind atins in timpul dinastiei Tang. Astazi orasul este capitala provinciei Shaanxi iar zidurile ce incercuiesc centrul orasului (construite in timpul dinastiei Ming) au o lungime de 14 km, sunt inalte de 12 metri si sunt late de 15-18 metri. Ca si atractii nu poti vizita mare lucru dar este o placere sa te plimbi pe starzile aglomerate si pline de tarabe cu mancare ale orasului.

Ce poti vizita:

  • Turnul Clopotului – aflat in centrul orasului acesta este punctul de intersectie al marilor bulevarde din Xi’an
  • Marea Moschee – aceasta se afla in cartierul musulman (multi musulmani au ajuns aici datorita Drumului Matasii). Sala de rugaciuni este inchisa persoanelor de alta religie.
  • Turnul Tobei – se afla in cartierul musulman
  • Muzeul Padurii de Tablete de Piatra – aproape de zidul de sud al orasului a fost la origini un templu confucianist.
  • Templu celor Opt Nemuritori – se afla in afara zidurilor orasului. Cei opt nemuritori sunt personaje centrale in mitologia chineza taotista.
  • Pagoda Micii Gaste Salbatice
  • Pagoda Marii Gaste Salbatice
  • Muzeul de Istorie Shaanxi.

 

La doar 50 de km departare de orasul Xi’an se afla ceea ce chinezii denumesc “A opta minune a lumii” si anume Armata Razboinicilor de xian-d1-22-muzeul-de-la-armata-razboinicilor-de-teracota-1024x682Teracota. Armata dateaza de mai bine de 2000 de ani, de pe vremea imparatului Qinshi Huangdi din dinastia Qin. Acasta a fost gasita intamplator de niste tarani ce sapau un put in anul 1974. Miile de razboinici stau in picioare in interiorul a trei gropi. Acestia sunt goi pe interior si se presupune ca au fost facuti din mai multe piese ca apoi acestea sa fie unite. Remarcabil este ca nu exista nicio insemnare istorica despre aceasta armata. Cel mai inalt razboinic are peste 1,80 metri toti fiind echipati cu arme de bronz, sabii, lancii, arbalete si arcuri.